Passiefhuis van Kampshoff

Een houten huis is ook gemakkelijk
om te bouwen als een passiefhuis

Een passiefhuis uit Kampshoff is een gebouw met één
optimale isolatie en een systeem aangepast aan het houten huis

Een houten huis zonder verwarming, een passiefhuis

Kun je je voorstellen dat je in een huis woont zonder een conventioneel verwarmingssysteem? Waarin het in de winter aangenaam warm is?

We beweren dat het werkt. En we spreken vanuit onze eigen ervaring. Al in 1996 hebben we het eerste passiefhuis in Noord-Rijnland-Westfalen gebouwd en sindsdien hebben we er gewoond.

Sindsdien hebben we passiefhuizen gebouwd. Natuurlijk hebben we ook veel ervaring opgedaan in de loop van de tijd. Tegenwoordig zijn ongeveer 80% van de woningen die we produceren, zeer energiezuinige woningen, van de KfW 55-woning tot de KfW 40-woning tot het passiefhuis. Het bewijs voor deze energiebesparende huizen die we in het huis Kampshoff uitvoeren met eigen collega's. Eveneens de nodige bouwbegeleiding.

Dat is hoe we je passiefhuis bouwen in Kampshoff

Het passiefhuis verschilt wezenlijk door meer isolatie en een andere thuistechnologie dan conventionele nieuwbouw. Het wordt geleverd met extreem weinig warmte-energie. De vereiste verwarmingsenergie is slechts 15 kW / uur per m² woonoppervlak. Dat is een vijfde van het verbruik van conventionele constructie.


De buitenste schil van de vloer, buitenmuren, ramen en deuren en het dak hebben zo'n goede isolatie of zo'n lage U-waarde dat via deze componenten slechts heel weinig warmte naar buiten toe verloren gaat.


En daarvoor is de houten huisconstructie bijna gemaakt. Zonder grote inspanningen en zonder grote extra kosten te vergroten, de isolatiedikte van 26 tot 40 cm.


De isolatie van het passiefhuis is ongeveer 25% sterker of effectiever. De ramen hebben een lagere U-waarde dankzij nog betere beglazing en een beter isolerend frame.

Loont een passiefhuis?

De fossiele energiebronnen zijn niet langer onbeperkt. En wat schaars is, is meestal duurder. En aangezien de gasprijs gekoppeld is aan de prijs van olie, is het voor de prijs onbelangrijk of de gasreserves langer meegaan.

Recente ontwikkelingen suggereren dat het aantal energieleveranciers in de toekomst zal afnemen. En wie wil er afhankelijk worden van steeds minder energieleveranciers, zo niet slechts één leverancier. De dan naar wens tegen de prijsschroef kan draaien.

De extra kosten voor het produceren van een houten huis als een passiefhuis zijn beperkt. Men moet de moed hebben om te doen zonder een conventioneel verwarmingssysteem met vloerverwarming. Dit werkt voor zo'n huis. We raden aan dat u een kleine stalen kachel opzet die extra warmte levert wanneer dat nodig is. En dat is zeldzamer dan u denkt. Een ventilatiesysteem met warmteterugwinning moet al in elk nieuw gebouwd huis zijn geïnstalleerd.
Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.
In het passiefhuis, gebouwd in houtconstructie, kunt u het zonder conventionele verwarming doen. Het ventilatiesysteem met warmtewisselaar en Nachheizregister en badkamerradiatoren zijn voldoende om de restwarmte tegen lage kosten te produceren en om het huis ook in de winter gezellig te houden. Het ventilatiesysteem zorgt permanent voor frisse lucht in het huis. Hier gebruikt het de warmte van de afvoerlucht om de frisse lucht te verwarmen. Dit wordt warmteterugwinning genoemd. En de mate van warmteterugwinning is tot 95% voor een goed, passief huisgeestensysteem.

Bestaande warmtebronnen zoals huishoudelijke apparaten, lichtbronnen en mensen vormen extra warmtebronnen. En natuurlijk is de zonnewarmte door de ramen belangrijk, nieuwe tekst
Share by: